MK - УПАТСТВО ЗА УПОТРЕБА

SmartRem

Универзален далечински управувач е одлична резервна копија за кој било далечински управувач за светло, тревога или гаража врата.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

 1. Ресетирајте ја универзалната RAM меморија на контролорот со истовремено држење на копчето 1 и копчето 2. Откако сино светло ќе трепка 3 пати, продолжете да го држите само копчето 1. Потоа 3 пати притиснете го копчето 2 истовремено додека го држите копчето 1. Синото светло ќе започне брзо да трепка и тоа е знак дека меморијата на {11} successfully е успешно ресетирана.
 2. За да го клонирате постојниот далечински управувач, поставете го во близина на универзалниот далечински управувач.
 3. Сега, истовремено, држете го копчето што сакате да го клонирате на стариот далечински управувач и истото копче на универзалниот далечински управувач. Клонирањето е скоро завршено кога светлината на ламбата престанува да пулсира и започнува постојано да се осветлува.
 4. Повторете го чекор 3 за да ги клонирате останатите копчиња.

Белешка : SmartRem може да копира до 4 различни кодови. Ви овозможува да ги дуплирате старите далечински управувачи за неколку секунди.

ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ:
supply Напојување: 1 алкална батерија А 27-12V battery (доаѓа во пакет)
range Опсег на сигнал: 100 m бариера бесплатна
frequency Фреквенција на сигнал: 33 433,92 MHz

ПРЕДУПРЕДУВАЕ ЗА АЛКАЛИНСКИТЕ БАТЕРИИ

 • Не мешајте стари и нови батерии.
 • Не мешајте алкални, стандардни (јаглерод-цинк) или батерии што се полнат.
 • Внесете ја правилната поларитет при вметнување на батериите.
 • Не наполнете ги батериите што не се полнат бидејќи може да настане истекување.
 • Ако батеријата протече, внимателно отстранете ја од уредот бидејќи може да се појават изгореници.
 • Батериите можат да ги заменат само возрасните.
 • Не фрлајте ги батериите во пожар, бидејќи тие се запаливи и може да експлодираат.
 • Не користете празни алкални батерии бидејќи може да излегуваат во јавноста и да предизвикаат изгореници или оштетувања на уредот.
 • Отфрлете ги празните батерии во согласност со локалната регулатива за отстранување на отпадот.

ПРЕДУПРЕДУВАЕ

Користете го производот во согласност со упатствата. Производот не е играчка, а не е наменет за деца. Кога не го користите, чувајте го подалеку од деца.

Означувањето CE означува дека производот е оценет од производителот и се смета дека ги исполнува барањата на ЕУ за безбедност, здравје и заштита на животната средина. Се бара за производи произведени насекаде низ светот кои потоа се пласираат на пазарот во ЕУ.